Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Duitse salarissen stijgen, ook bij kleine en middelgrote bedrijven

Duitse salarissen stijgen, ook bij kleine en middelgrote bedrijven

Meer kleine en middelgrote bedrijven bekijken hun salarispolitieken om talenten te rekruteren in de 'war for talent'. De Salary Atlas for SME’s die recent in Duitsland op vraag van de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung op de salarisvergelijker Gehalt.de werd gepubliceerd, bevat 55.000 salarisgegevens. Hieruit blijkt dat de salarissen in kleine en middelgrote bedrijven stijgen.

Grote bedrijven 

Volgens Philip Bierbach, managing director van Gehalt.de, zijn de grote bedrijven de drijvende krachten achter de salarisstijgingen. Frankfurt is een typisch voorbeeld: verschillende grote farmaceutische bedrijven zijn er gelokaliseerd, kleine en middelgrote bedrijven zitten mee in de opwaartse salarisspiraal. Hetzelfde patroon in Stuttgart, waar veel automotive is gevestigd. Ook hier moeten kleine en middelgrote bedrijven dieper in hun portemonnee tasten bij het rekruteren van nieuwe talenten. In regio’s waar er minder grote bedrijven zijn, zoals Dresden, Leipzig of zelfs Berlijn, zijn de lonen gemiddeld lager door de afwezigheid van grote corporaties.

Recruiters als service providers

Kandidaten hebben vandaag keuze uit vele aanbiedingen. Werkgevers moeten zich hiervan bewust zijn. Recruiters zullen zich bijvoorbeeld eerder dienen te gedragen als service providers die hun kandidaten zien als cliënten. Employer branding is een belangrijke factor waardoor bedrijven zich kunnen onderscheiden van de anderen. Volgens Martin Krill, managing director van de Hager Unternehmensberatung, bereiden kleine en middelgrote bedrijven zich best voor, want de trend van de opwaartse stijging van de lonen is nog niet voorbij.

Bron: Pressebox.de