Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Duaal leren is de toekomst

Duaal leren is de toekomst

Bij duaal leren werken bedrijven en scholen nauw samen en vergaren leerlingen rechtstreeks ervaring op de werkvloer. Grote bedrijven zoals Umicore, maar ook kleinere organisaties als JaguarLandrover Ter Steene in Oostende hebben het potentieel van deze formule al ontdekt.

JaguarLandrover Ter Steene vindt daarvoor een bereidwillige partner bij de Oostendse school Petrus en Paulus West. Sommige leerlingen komen in de duaal-lerenformule terecht bij JaguarLandrover Ter Steene. Zo'n bedrijf heeft dan een mentor nodig. In dit geval is dat Anthony Brichaux (foto). Hij werkt er al negen jaar en is vandaag Werkplaatsverantwoordelijke. Brichaux werkte eerder al met jonge mensen in opleiding en volgde de mentoropleiding bij Educam, een verplichte mentorvorming van één dag.

Gepassioneerd

Anthony Brichaux: “De leerlingen op de juiste manier aanpakken komt bovenop mijn job. Ik leerde hoe je een team moet begeleiden en mensen van nabij moet opvolgen. Ik begrijp nu hoe mensen in elkaar zitten en hoe ik ermee moet omgaan, hen moet aanspreken en commentaar en kritiek moet geven. Dat geeft soms wat positieve stress, want het betekent extra werk. Maar mijn leerlingen zijn over het algemeen uiterst gemotiveerd. Mijn huidige pupil Robin Cordy is gepassioneerd door auto’s en bekijkt veel filmpjes op Youtube. Hij startte naast me, maar werkt nu ook al vaak zelfstandig.”

In HRmagazine van februari lezen abonnees over de aanpak bij Umicore, via een gesprek met Operations Manager Koen Teuwen.