Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Deloitte wil naar 30 procent vrouwelijke partners tegen 2030

Deloitte wil naar 30 procent vrouwelijke partners tegen 2030

Deloitte wil het aantal vrouwelijke partners verdrievoudigen van de huidige 11 procent naar 30 procent in 2030. De organisatie lanceerde haar voornemen ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op donderdag 8 maart.

Doorgroeien

Piet Vandendriessche, CEO van Deloitte Belgium, wil gelijke kansen voor vrouwen hoog op de agenda plaatsen. Deloitte gaat een uitgebreid actieplan uitwerken vanaf de rekrutering tot de evaluatieprocessen. Dat moet meer rekening houden met de verschillen tussen mannen en vrouwen. 

Het enige genderprobleem bij Deloitte is dat vrouwen minder doorgroeien naar senior leiderschapsposities. Daardoor is op vandaag slechts 11 procent van de vennoten een vrouw, terwijl nochtans 44% van de medewerkers vrouwen zijn.

Vooroordelen tegengaan

Deloittes actieplan is driedelig: zoeken naar barrières, bewustzijn creëren en gedragsverandering teweegbrengen. Het bedrijf gaat op zoek naar onbewuste drempels voor vrouwen. Daarvoor gaat men onder andere kwaliteitsgesprekken aan met vrouwen om van hen te vernemen welke barrières zij ervaren. Ook gaat men na welke communicatie vrouwen eerder wegduwt van vacatures. Zo wil men op termijn tot een evenwicht komen.