Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

De vijf meest gevraagde bouwberoepen

De vijf meest gevraagde bouwberoepen

Jobsite StepStone analyseerde de advertenties bij alle Belgische onlinejobsites van de afgelopen twee jaar. De vijf meest gevraagde bouwberoepen blijken die van projectleider, werfleider, elektricien, ploegbaas en calculator.

De vijf meest gevraagde bouwberoepen (StepStone)

Voor deze analyse keek StepStone naar de advertenties van de twintig vaakst publicerende bouwbedrijven. Uit die 8.948 verzamelde jobpostings kwamen de vijf meest gevraagde profielen naar voren.

14 procent meer advertenties

Het aantal advertenties in de bouwsector neemt ook toe. Dat blijkt uit een tweede analyse op basis van data uit alle Belgische jobwebsites via de aggregatietool Index.

Wanneer we de drie eerste kwartalen van 2017 en 2018 vergelijken, merken we een groei van 14% in advertenties. Voor dezelfde periode doorheen 2017-2018 is er eveneens een stijging van 7% in het aantal bedrijven in de bouwsector dat advertenties plaatst.

Als HR-partner voor Batibouw verzorgt StepStone op de grootste Belgische beurs voor Bouw, Renovatie en Inrichting een 'JobWall' waar vacatures uit de bouwsector worden getoond en een specifieke JobDay. Batibouw heeft dit jaar plaats van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart.