Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Collega's werven aan en ontslaan

Collega's werven aan en ontslaan

Bij Sipgate, een Duitse telefoonprovider, werven de werknemers gezamenlijk nieuwe collega’s aan. Wie deze verantwoordelijkheid neemt, moet ook het ontslag van die mensen voor zijn rekening nemen.

Autonome teams

In Business Insider Nederland legt Tim Mois, oprichter en directeur van Sipgate, uit dat zijn bedrijf geen HR-afdeling heeft zoals andere bedrijven. In zijn 120 koppen tellende onderneming coördineren twee werknemers de personeelszaken maar ze hebben nauwelijks invloed op wie aangeworven of ontslagen wordt.

Het zijn de autonome teams die beslissen wanneer ze versterking nodig hebben. Eén teamlid bekijkt nadien samen met de personeelsmedewerkers de vacatures. Negatieve worden meteen op de hoogte gebracht van de reden waarom ze niet worden aangeworven. Ze kunnen daaruit leren, vindt Mois. De weerhouden kandidaten ontmoeten nadien drie of vier teamleden.

Ook bij ontslag

Wanneer het na de proefperiode niet blijkt te lukken met de keuze van het team, moet het hetzelfde team het eventueel ontslag regelen. Wie persoonlijk voor iemand zorg heeft gedragen, is het best geplaatst om het slechte nieuws te brengen, vindt de directeur. Hij stelt dat medewerkers van dit soort situaties sterker worden.