Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

JBC sluit alle 130 winkels en geeft personeel halve dag vrij zodat ze buitenspeeldag kunnen vieren met hun kinderen

JBC sluit alle 130 winkels en geeft personeel halve dag vrij zodat ze buitenspeeldag kunnen vieren met hun kinderen

Omdat het Buitenspeeldag is, sluit kledingketen JBC op woensdag 18 april al haar winkels (en het hoofdkantoor) al om 12 uur. “Zodat de winkelmedewerkers en al onze klanten buiten kunnen gaan spelen met hun kinderen”, zo luidt het in Het Nieuwsblad. “

“We willen dat onze medewerkers tijdens deze feestdag de tijd nemen om te genieten met hun gezin, we richten ons dus voor één keer niet op de verkoop van kleding”, zegt Bart Claes, de CEO van JBC. “Ons medewerkersbestand telt veel (jonge) ouders. Door deze vrije namiddag geven we hen een zetje om mee te doen aan Buitenspeeldag.”

Alle winkels een halve dag sluiten, is ongezien in de retailwereld. “Het is inderdaad niet niks”, aldus Claes. “Maar de klant is koning, en bij JBC is dat het kind. Mijn zus Ann en ik vinden het dan ook geweldig als kinderen voluit kind kunnen zijn. En wat is er leuker dan buiten ravotten met je ouders, vriendjes en vriendinnetjes?”

Het personeel reageerde - vanzelfsprekend - heel positief op de extra halve dag verlof. “De reacties gingen veel verder dan yes, een vrije dag”, aldus Claes. “Iedereen is enthousiast over het initiatief en is van plan om die dag het kind in zichzelf naar buiten te laten komen.”

Bron: Het Nieuwsblad