Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Britse werknemers willen sneller veranderen van job dan Europese collega’s

Britse werknemers willen sneller veranderen van job dan Europese collega’s

Uit het Evolution of Work 2017 report blijkt dat werknemers in het Verenigd Koninkrijk sneller geneigd zijn om van job te veranderen dan hun Europese collega‚Äôs. Zij doen dat al voor een opslag van 10%, bij hun Europese collega‚Äôs ligt dat gemiddeld op 12%.

Twijfel aan jobzekerheid

Dat meldt het ADP Research Institute. Het Evolution of Work 2017 report ondervraagt meer dan 8.500 werknemers uit dertien landen ondervraagt. Britse werkgevers onderschatten het aantal werknemers dat openstaat voor nieuwe opportuniteiten. Waar 42% van de werknemers aangaf een nieuwe job wel te zien zitten, gaf maar 21% van de bedrijven aan verloop te verwachten. Meer dan de helft (56%) van de bevraagde werknemers gaf ook aan niet te geloven in jobzekerheid. 38% gelooft er wel in, en dat is dan weer net iets meer dan het Europese gemiddelde dat op 36% strandt.

Verloning herbekijken

Annabel Jones, HR director bij ADP, raadt organisaties aan hun verloning opnieuw te bekijken nadat de lonen jarenlang zijn gestagneerd. Met een recordaantal vacatures moeten werkgevers ervoor zorgen dat hun personeel kan groeien in salaris, door evaluaties of via training en ontwikkeling. Volgens Jones heeft de brexit ook een impact op de beslissingen van werknemers. De inflatie is snel gestegen sinds vorig jaar juni. Dat betekent dat consumenten hun levensstandaard voelen achteruitgaan. Dit zou er toe kunnen leiden dat Britse werknemers, sneller dan hun Europese collega’s, geneigd zijn om voor een kleinere loonincentive van job te veranderen.

Bron: hrmagazine.co.uk