Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Belgen kijken vaker naar buitenlandse jobs

Belgen kijken vaker naar buitenlandse jobs

Belgen overwegen steeds vaker buitenlandse jobs. In vergelijking met 2016 is het aantal Belgen dat zoekt naar jobs op de buitenlandse websites van Indeed met 1,63 procentpunten gestegen tot 8,86 procent.

American Dream

Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Luxemburg zijn de vijf populairste landen waar Belgen een nieuwe uitdaging willen aangaan. Sander Poos is niet verbaasd. “Veel Belgen die niet ver van de landsgrens wonen, zijn benieuwd hoe het jobaanbod er enkele kilometers verder uitziet. De Verenigde Staten is dan weer een klassieker, want de American Dream blijft velen aanspreken.”

Opvallend is ook dat de Belgische nationale feestdag op 21 juli een piekdag is voor de Belgische Indeed-website. Op die dag komen er veel meer bezoekers dan gewoonlijk uit Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en de Verenigde Staten. Sander Poos vermoedt dat Belgische expats op een dag als 21 juli misschien heimwee hebben naar hun thuisland. "Een kijkje nemen op een vacaturesite om het aanbod er grondig onder de loep te nemen, is dan natuurlijk niet meer dan logisch.”