Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Ook bediendenbond BBTK verwerpt nieuw loonmodel Belfius

Ook bediendenbond BBTK verwerpt nieuw loonmodel Belfius

Na het eerdere njet van de liberale bond ACLVB heeft nu ook een ruime meerderheid van de BBTK-leden tégen het Reward Model & Career@Belfius gestemd. Volgens de socialistische bediendenbond wil de Belfiusdirectie af van de huidige verloningsstelsels en wil ze een loonmodel zonder die huisbarema’s.

Binnen Belfius verworven anciënniteit en ervaring zouden aan waarde verliezen. BBTK somt een aantal bezwaren op:

  • De zogenoemde 'harmonisering' van de lonen is eigenlijk een besparingsplan.
  • Het huidige personeel wordt het meest benadeeld.
  • Het plan voorziet dat 25% van het budget voor toekomstige loonsverhogingen naar goeddunken wordt toegekend, "dus zonder enig objectief criterium".
  • Het loonbedrag zou voor alle personeelsleden (huidige en toekomstige), gekoppeld worden aan een ‘benchmark’ voor de functie. BBTK weet echter niet waarop die benchmark gebaseerd zal zijn. Dit is een systeem zonder selectiecriteria en dus gebaseerd op de willekeur van de directie.
  • Wat het bepalen van de parameters voor de loonvergelijking betreft: zullen ze rekening houden met de cijfers van de Belgische of internationale markt? De activiteitssector van de financiën of ruimer?

En nu?

Enkele weken geleden had het liberale ACLVB al laten weten dat het zich niet kon vinden in het voorstel van de directie. Maar de christelijke LBC-CNE ging wél akkoord. LBC denkt niet dat de criteria voor loonsverhogingen zoveel impact zouden hebben en dat ze onduidelijk zouden zijn.

Ondertekening van één vakbond kan volstaan om het akkoord goed te keuren. Maar "zo’n scenario zou voor ons onaanvaardbaar zijn, wetende dat de overgrote meerderheid van vakbonden en werknemers de ontwerptekst massaal afkeurt", zo stelt BBTK.

Bron: BBTK, de Tijd, de Standaard.