Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Alan Mulally: "HR-afdelingen moeten 3P-strategie ondersteunen"

Alan Mulally:

Op de site sloanreview.mit.edu schreven Alan Mulally (foto) en managementadviseur Doug Ready de opgemerkte blog “How to become a game changing leader”. Om succesvol de vele uitdagingen van vandaag aan te gaan, moeten organisaties er volgens hen met behulp van de HR-afdeling hun leidinggevenden toe aanzetten om meer dan ooit rekening te houden met de 3P’s:  performance, principles en purpose, oftewel prestaties, principes en zingeving.

Resultaten

Succes komt niemand als een gebraden duifje in de mond vliegen. En dat succes wordt nog altijd in de eerste plaats afgemeten aan de resultaten. Leidinggevenden mogen alle principes van het nieuwe leidinggeven met oog voor menselijke verbondenheid nog zo goed toepassen, als de resultaten er niet zijn, dan moeten ze opstappen.

Toch volstaat de focus op resultaten alleen voor leidinggevenden vandaag niet meer om echt impact te hebben. Door demografische, culturele en technologische veranderingen, moeten ze immers rekening houden met mondige medewerkers, die terecht eisen dat op de werkvloer ook principes gehuldigd worden zoals transparantie, vertrouwen, inclusie en echte samenwerking. 

Zingeving

Bovendien geven diverse studies aan dat met name millennials ook om zingeving vragen. Ze willen het liefst aan de slag gaan in een organisatie die ook oog heeft voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en een stevige bijdrage levert aan de doelstelling om van de wereld een betere plaats te maken.