Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Agristo start opnieuw wervingscampagne voor 175 extra jobs

Agristo start opnieuw wervingscampagne voor 175 extra jobs

2,4 miljoen frietporties per dag rollen tegenwoordig dagelijks ‘van de band’ in de nieuwe productievestiging van Agristo in Wielsbeke. De producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten startte er begin 2017 al de verpakkingsafdeling op, om in het najaar te beginnen met de eigenlijke frietproductie. Agristo, met hoofdzetel in Hulste, is voor Wielsbeke opnieuw op zoek naar circa zestig extra krachten om er de geplande tweede productielijn te bemannen.

Opleiding

Voor deze nieuwe site, die op 8 december officieel werd ingehuldigd, investeerde Agristo al 150 miljoen euro. Om het personeel van de nieuwe vestiging een passende opleiding te geven, kon de onderneming rekenen op een subsidie van twee miljoen euro van de Vlaamse regering. 

“Sinds oktober werken we er met een tachtigtal mensen die de weekploegen bemannen”, zegt Evelien Vermandere, Group HR Manager bij Agristo. “In januari zijn daar nog 35 mensen bijgekomen, aangezien we nu ook zijn gestart met weekendploegen.”

Jobdagen

Daarmee is de kous nog niet af: begin 2019 wordt een nieuwe productielijn gelanceerd. Het bedrijf start begin dit jaar opnieuw met een aanwervingscampagne voor de zestig extra mensen voor die nieuwe lijn.

“Vroege aanwervingen geven ons de kans om ook die mensen een goede opleiding te geven”, zegt Evelien Vermandere. “De rekrutering van nieuw talent gebeurt onder meer op jobdagen, die op 15 en 17 maart georganiseerd worden op de site zelf. Zo laten we geïnteresseerden kennismaken met collega’s en krijgen ze al een kijkje in het bedrijf.”

Agristo is vandaag goed voor 730 medewerkers, 470.000 ton afgewerkt product per jaar en een omzet van 345 miljoen euro. Vanuit ecologische en efficiëntie-overwegingen organiseert het bedrijf sinds kort heel wat transport langs de binnenvaart via de River Terminal in Wielsbeke. Op die manier bespaart de onderneming jaarlijks een miljoen kilometer aan wegtransporten.