Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Agileprojecten als basis voor nieuw product

Agileprojecten als basis voor nieuw product

Energieleverancier essent.be neemt een huursysteem voor e-bikes op in het gamma. Voor de klanten, niet voor de medewerkers. Ook HR ligt mee aan de basis van het project, dat agilegewijs ontstond

Het gaat om een proefproject, dat later op grote schaal wordt uitgerold. Het project ontstond in de schoot van een multidisciplinair team. Dat kreeg de voorbije vijf maanden drie dagen per week tijd om op een ‘agilemanier' samen een product te ontwikkelen.

In samenspraak met klant

De klant was in alle fases van het project betrokken. Van interviews bij de start, tot mails over hun interesse voor het product, nog voor het product er was. “Je staat als team veel dichter bij de klant doordat je echt met hen in dialoog treedt om tot een eindproduct te komen dat aan hun wensen voldoet. Dat loont want ondertussen hebben al elektrische fietsen een eigenaar gevonden”, legt Guido Merckx, HR-directeur bij essent.be uit. 

Wie graag meer verneemt over zo'n agilemethodiek, kan naar ons HRseminar Leadership & Talent komen, waar Luk Mettens van ING uiteenzet hoe hij te werk gaat als agilecoach.

Nieuwe fase binnen energietransitie 

Colin Phillips, head of Marketing & Sales bij essent.be, ziet brood in dit huurmodel voor e-bikes. Studies leren dat pendelaars tot een afstand van 15 km kiezen voor de e-bike in plaats van de auto. “Dit aanbod versterkt ons duurzame karakter”, legt Colin Phillips uit. “We willen onze klanten helpen om duurzame keuzes te maken en zo samen voor een beter milieu te gaan.” 

Uniek aanbod

In de proeffase kunnen klanten dankzij een voordelige maandelijkse betaling (74,95 euro per maand) kwalitatieve e-bikes huren bij essent.be. Het gaat om fietsen van het merk Kalkhoff, dat de sterkste batterij op de markt heeft (612 Wh, tot 205 km bij een volle batterij en onder optimale omstandigheden). 

bron: lifebyessent

Opdat klanten vrij zouden zijn van alle zorgen biedt essent.be in het pakket standaard nog extra diensten, zoals pechbijstand onderweg en een omniumverzekering voor schade en diefstal.

In het pilootproject worden twintig e-bikes verhuurd op basis van een driejarig contract. Na evaluatie wordt het project volgend voorjaar op grotere schaal uitgerold.