Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Aftellen naar maandag: slimmer werken maakt gelukkig

Aftellen naar maandag: slimmer werken maakt gelukkig

Elke HR-verantwoordelijke weet dat de 'monday blues' veel medewerkers treft. Het weekend is voorbijgevlogen en er staat hen weer een lange werkweek te wachten. Voor velen is de maandagochtend als een berg waar ze tegenop zien. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat in 2020 burn-out en depressie de belangrijkste redenen zullen zijn voor afwezigheid op het werk. Zelfs het World Economic forum zet ‘wellbeing’ op de agenda. En dat wil al wat zeggen. Hoog tijd om af te tellen naar maandag dus!

Tips

Ann De Bisschop, Wellbeing director van Medialaan, heeft haar tips voor een gezonde work-life balance en een gelukkiger werkleven gebundeld in het nieuwe boek Aftellen naar maandag. Ze laat twaalf experten (Sarah Cheriff, Elke Geraerts, Florence Pérès, en anderen) aan het woord over kwesties waar werknemers én werkgevers mee zitten. Hoe blijf je stress de baas? Hoe deel je de werkdag zo in dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat? Is multitasken echt zo slecht? Wat kan gezonde voeding en voldoende bewegen betekenen voor je concentratie en energiepeil?

Aftellen naar maandag is bedoeld voor iedereen die zijn of haar werkleven een serieuze boost wil geven.  Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts stipt aan dat het boek ook een mooi eindejaarscadeau kan zijn voor de medewerkers.