Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

2019: minder piekeren over het werk

2019: minder piekeren over het werk

Ruim een op de drie werknemers maakt voor 2019 goede voornemens voor het werk. Velen willen vooral minder piekeren over het werk, zich beter houden aan de werkuren en meer tijd vrijmaken voor het gezin. Je zou voor minder gaan denken dat er stress in het spel is.

HR-dienstverlener Tempo-Team ondervroeg achthonderd werknemers en leerde dat ruim één op de vijf werknemers ook goede werkvoornemens maakt. Vooral werknemers die minder gelukkig zijn op hun werk, doen dat vaker dan hun gelukkiger collega’s (35% tegenover 21%).

Slechts een kwart van de werknemers slaagt er echter in die voornemens ook te vervullen. Bij vrouwen is dat bijna een op de drie (vs. 14% mannen). Van de werknemers die hun goede voornemens laten varen, doet een op de tien dat al in de eerste week. Drie op de vier werknemers geloven nochtans dat hun goede voornemens haalbaar zijn.

Wat ze zich voornemen

  1. minder piekeren over het werk (32%);
  2. zich houden aan de werkuren (31%);
  3. meer tijd vrijmaken voor het gezin (27%);
  4. een betere balans vinden tussen werk en privé (25%) en
  5. loonopslag vragen (18%).

Deze voornemens zijn duidelijk nodig. De helft piekert namelijk over het werk en vier op de tien zeggen er ’s nachts wakker van te liggen. Voorts is bijna een kwart ontevreden over zijn tijdsverdeling tussen werk en gezin.

Jongeren willen sneller vooruit, ouderen wat kalmer verder

Werknemers onder de 35 maken beduidend vaker goede voornemens om hun carrière uit bouwen, in tegenstelling tot hun collega’s boven de 50. Om dit voornemen waar te maken zegt bijna een op de vijf van de jonge werknemers zich te willen bijscholen en wil meer dan een op de tien dit jaar promotie maken. Bij werknemers boven 50 is dat respectievelijk maar 8% en 3%. Die laatsten willen vooral minder piekeren (41% vs. 24%) en minder uren werken (24% vs. 10%).